اوحدی: حقوق شهدای غیرنظامی در هیئت دولت تعیین تکلیف می‌شود تأکید رئیس بنیاد شهید بر مستندسازی دقیق از زندگی شهدای جنگ ۱۲ روزه افتتاح مشترک سامانه سجا بین ایران و عراق برای تسهیل تردد زائران رئیس ستاد اربعین عراق: تأمین امنیت زائران برای ما در اولویت قرار دارد افتتاحیه مدرسه دارالعلم در حرم امام‌رضا(ع) توقیف یک تریلی با راننده ۱۳ ساله شهادت ۳۴ دانش آموز ایرانی به دست رژیم کودک کش اسرائیل در جریان جنگ ۱۲ روزه + تصاویر و اسامی مشهد در آستانه میزبانی از جمعیت میلیونی زائران در دهه پایانی صفر ۱۴۰۴ | ثبت‌نام ۴۵۰ کاروان پیاده تا امروز (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیام آیت‌الله سیستانی در پی فاجعه الکوت عراق استقبال از پیکر «سردار شهید غلامحسین غیب‌پرور» در فرودگاه شیراز (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گذر از مرز مهران در کمتر از ۵ ثانیه | همه چیز برای زائران اربعین مهیاست لزوم اجرای طرح ملی احیای پیوند قرآن و مسجد همایش بانوان زینبیِ عرب‌زبان در حرم امام‌رضا(ع) برگزار شد زائران اربعین در چه رده سنی نیاز به مجوز ندارند؟ پیکر مطهر شهید «سید حسن حسینی‌نژاد» در مشهد تشییع می‌شود + جزئیات افزایش تعداد متقاضیان حوزه علمیه خراسان نسبت به سال ۱۴۰۳ کتابخانه مرکزی حرم رضوی، میزبان نشریات با محور «کودک، فلسطین و محرم» رویداد ملی «ایران برنده بازی» با محوریت مقاومت، ۶ میلیون مخاطب را جذب کرد روایت عاشورا بر روی نمادین‌ترین سازه‌های شهری ایران ایوان و مناره عباسی حرم مطهر امام رضا(ع) مرمت شد
سرخط خبرها

سامان‌دهی ۲۰۰ مسجد محوری مشهد برای حضور در اجتماع صادقیون | استقرار ۳۰ مبلّغ در مسیر حرکت عزاداران

  • کد خبر: ۳۲۸۳۰۷
  • ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۹
سامان‌دهی ۲۰۰ مسجد محوری مشهد برای حضور در اجتماع صادقیون | استقرار ۳۰ مبلّغ در مسیر حرکت عزاداران
معاون اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان گفت: ۲۰۰ مسجد محوری در اجتماع صادقیون مشارکت دارند و ۳۰ مبلغ در مسیر راهپیمایی تا حرم مطهر رضوی خدمات معنوی ارائه می‌دهند و کمک‌های مردمی برای مردم غزه جمع‌آوری می‌کنند.

حجت‌الاسلام امیرحسین احمدنیا در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز با اشاره به برگزاری اجتماع صادقیون در مشهد گفت: این اجتماع معنوی از ساعت ۹ صبح سالروز شهادت امام‌صادق(ع) (پنجشنبه، ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) در میدان شهدا آغاز می‌شود. در ابتدا، مراسم عزاداری و مداحی برگزار خواهد شد و پس از آن، خیل عظیم عزاداران به سوی حرم مطهر رضوی حرکت می‌کنند. برنامه پایانی نیز حدود ساعت ۱۰ صبح در حرم حضرت امام‌رضا(ع) با سخنرانی نماینده ولی‌فقیه در استان برگزار خواهد شد.

معاون اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان در ادامه با اشاره به نقش گسترده مساجد در این مراسم بیان کرد: حدود ۲۰۰ مسجد به عنوان مساجد محوری در این اجتماع حضور خواهند داشت. از این تعداد، نزدیک به ۱۴۰ مسجد در مناطق حاشیه شهر مشهد قرار دارند. این مساجد، چه به صورت مستقل و چه با همکاری دیگر مساجد محلی، به صورت دسته‌جمعی در مراسم شرکت می‌کنند.

حجت‌الاسلام احمدنیا افزود: سامان‌دهی و هماهنگی مساجد با دقت و برنامه‌ریزی انجام شده است. این مساجد با همکاری هیئات مذهبی محلات، نقش محوری در هدایت جمعیت و اجرای منسجم مراسم خواهند داشت.

وی ادامه داد: خوشبختانه با مساعدت شهرداری مشهد، برای تعدادی از این مساجد که نیاز به سرویس حمل‌ونقل داشتند، اتوبوس‌هایی جهت اعزام عزاداران در نظر گرفته شده است.

استقرار ۳۰ مبلغ در ۱۵ پایگاه برای پشتیبانی معنوی و اجتماعی مراسم

وی اشاره داشت: یکی دیگر از بخش‌های مهم این مراسم، حضور مبلغین دینی و روحانیون در طول مسیر راهپیمایی از میدان شهدا تا حرم مطهر رضوی است.

حجت‌الاسلام احمدنیا در این باره گفت: در ۱۵ نقطه از مسیر که عمدتاً توسط قرارگاه فرهنگی مسجد انصار سازمان‌دهی شده‌اند، ۳۰ نفر از مبلغان دینی مستقر خواهند شد. این مبلغان در کنار ارائه پاسخ‌های شرعی و مشاوره‌های دینی، نسبت‌به جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای حمایت از جبهه مقاومت در غزه و لبنان نیز اقدام خواهند کرد.

وی افزود: این اقدام به‌نوعی پیوند معنوی مراسم عزاداری با مفاهیم ارزشی و جبهه مقاومت است که نشان‌دهنده نقش چندبُعدی مساجد در تحولات اجتماعی و فرهنگی است.

نقش و جایگاه مساجد محوری در ساختار مسجدی مشهد

وی در بخش دیگر صحبت‌های خود گفت: انتخاب مساجد محوری همواره ثابت نیست. ما در مشهد مقدس حدود ۱۰ هزار و ۱۹۴ مسجد داریم که از این میان، حدود ۴۰۰ مسجد به عنوان مساجد محوری شناخته شده‌اند. این تقسیم‌بندی بر اساس نظام سطح‌بندی و رتبه‌بندی مساجد انجام شده که شاخص‌های مختلفی در آن لحاظ می‌شود.

وی در تشریح این نظام تقسیم‌بندی گفت: مساجد بر اساس شاخص‌هایی چون ظرفیت فیزیکی، میزان مخاطب، سطح فعالیت، نقش اجتماعی، تعداد تشکل‌های فعال و میزان تعامل با نهاد‌های شهری و فرهنگی رتبه‌بندی می‌شوند. در این تقسیم‌بندی، مساجد به سه دسته مسجد جامع، مسجد محوری و مسجد محلی تقسیم می‌شوند. بنابراین، بسته به برنامه و منطقه، هر بار تعدادی از این مساجد به‌عنوان محور برگزیده می‌شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->